Radonmätning Skåne

RING OSS - 044-140 85 83

Radonmätning

VI utför radonmätning i Skåne

Att få höga halter radon är inget som någon vill ha, varken i sin fastighet, på sin mark eller i det drickvatten som vi använder dagligen. Radonet är en hälsofarlig gas som är dålig att andas in då radonet kan sätta sig i luftrör och lungor. På sikt finns en risk att insjukna i cancer. Det är därför som vi erbjuder radonmätning i Skåne.

Varför utföra radonmätning i Skåne?

När vi utför radonmätning i Skåne utgår vi från de gränsvärden som Boverket har ställt för sina byggregler och Livsmedelsverkets dricksvattenföreskrifter. Dessa riktvärden bygger i sin tur på Folkhälsomyndighetens allmänna råd om radon i inomhusluft. För radon i inomhusluften är gränsvärdet 200 Bq/m3.

Skulle det var så att vi hittar radon i byggnader räcker det med att justera fastighetens ventiler för att minska radonet effektivt utomhus. Om det finns radon i vatten går det att installera en radonavskiljare, som luftar vattnet innan det kommer in i huset och används där.

Så utför vi radonmätningar i Skåne

Vi har godkända radonmätningsinstrument så att vi med största tänkbara noggrannhet kan fastställa om det finns radon som överstiger de rekommenderade värden om 200 Bq/m3 i luften inomhus. Skulle vi hitta radon i marken utomhus, och särskilt om vi hittar radon i marken runt eller under huset, finns det en risk att radonet tar sig in i huset.

Radon kan ta sig in i ett hus via sprickor i betonggolv, genom källarväggar, via rör för värme eller vatten. Radon kan även ta sig in via golvbrunnar och kulvertmynningar även om de är försedda med lock. De kan ta sig genom jordgolv och otäta rensluckor i golv och i husgrunder. Detta gäller särskilt för hus som är byggda från 1929 till slutet av 1970-talet.

Ta kontakt med oss och boka in en radonmätning i Skåne!

Vi åtgärdar radon i Skåne

C4 Ventilation Aktiebolag


Flädervägen 7
29159 Kristianstad

044-140 85 83

[javascript protected email address]

5565467015


Radonmätning

OVK-besiktning


logo-image

Om Oss

Vi har mer än 20 års erfarenhet i branschen. Du är i trygga händer när du anlitar oss!

Läs mer om oss

Personuppgiftspolicy

Kontakt

C4 Ventilation Aktiebolag

Org nr: 5565467015
Flädervägen 7
29159 Kristianstad
Tel: 044-140 85 83

Hitta hit