RING OSS - 044-140 85 83

Radonmätning Skåne

RING OSS - 044-140 85 83

Radonmätning

vår bil när vi gör radonmätning i Skåne

Att få höga halter radon är inget som någon vill ha, varken i sin fastighet, på sin mark eller i det drickvatten som vi använder dagligen. Radonet är en hälsofarlig gas som är dålig att andas in då radonet kan sätta sig i luftrör och lungor. På sikt finns en risk att insjukna i cancer. Det är därför som vi erbjuder radonmätning i Skåne.

Utför radonmätning i Skåne

Vi utför långtidsmätningar av radon med hjälp av så kallade radondosor som läggs ut i lägenheterna. Långtidsmätningen ska ske under minst 60 dagar. Sedan hämtar vi in dosorna för att skicka iväg dessa för avläsning på laboratoriet. Därefter får kunden radonrapporterna där man kan utläsa varje lägenhets resultat. Om radonvärdet är för högt kan vi även erbjuda förslag på radonåtgärder/sanering.

Då ska radon mätas:

  • Om ni köper ett hus.
  • Om ni bygger om eller till er fastighet.
  • Om ni ändrar ventilationen eller uppvärmningssystemet.
  • Om ni bygger ett nytt hus.
  • Om det har gått mer än 10 år sedan den senaste mätningen.

För bostadrättsföreningar samt hyresvärdar måste dessutom alla bostäder med markkontakt mätas. Markkontakt avser lägenheter som ligger direkt på mark utan källare eller annat ventilerat utrymme under, eller lägenheter som har kontakt med mark via väggen. I högre belägna plan måste minst 20 % av lägenheterna mätas. Vi rekommenderar dock att man mäter 30 % av dessa då dosor ibland städas bort eller öppnas.

Så kan ni minska radonhalten

När vi utför en radonmätning i Skåne och hittar radon i huset, dricksvattnet eller i marken erbjuder vi även förslag på åtgärder. Åtgärderna är skräddarsydda efter just er fastighet och beroende av var vi kommer fram till att radonet kommer ifrån. Här är våra vanligaste åtgärder efter radonmätning i Skåne:

  • FTX-ventilationssystem.
  • Radonsug.
  • Täta lister.

Vi har kunder i samtliga skånska städer och kommuner, alltifrån Hässleholm, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Lund, Ängelholm, Hörby, Eslöv, Tomelilla, Simrishamn, Svalöv, Klippan, Ystad, Helsingborg, Trelleborg, Örkelljunga, Höör, Svedala, Båstad, Skurup, Bromölla, Perstorp till Malmö, Kävlinge, Höganäs, Vellinge, Landskrona, Bjuv, Staffanstorp, Åstorp, Lomma och Burlöv.

Ta kontakt med oss och boka in en radonmätning i Skåne!